Prostreno.cz

Srnčí kýta na tymiánu

Srnčí plátky na smetaně, s vůní a chutí citronové kůry, jemně pikantní po koření a navinulé po citronové šťávě, jsou opravdu výjimečnou delikatesou, kterou bychom si jednou za čas měli dopřát.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 785 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy18g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g srnčí kýty
  • 1 lžíce vinného octa
  • 150 g anglické slaniny
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks velké cibule
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1.5 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 1 lžíce drceného jalovce
  • 1.5 lžíce drceného růžového pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 špetka mletého nového koření
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml 33% smetany
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky. Plátky masa obalte v hladké mouce.
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky a obojí spolu krátce orestujte na oleji.
  3. Maso přidejte k anglické slanině a opečte je z obou stran. Maso posypte solí, tymiánem, novým koření, růžovým pepřem, citronovou kůrou a jalovcem.
  4. Přidejte bobkový list, vinný ocet, zalijte vývarem a duste doměkka.
  5. Maso vyndejte, do omáčky přidejte citronovou šťávu, smetanu ve které rozmíchejte škrobovou moučku a za stálého míchání vařte minimálně 5 minut.
  6. Podle potřeby ještě můžete dochutit solí a pepřem.
  7. Do omáčky vložte zpět plátky masa a vše krátce prohřejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí kýta na tymiánu

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat