Srnčí kýta na tymiánu
Srnčí plátky na smetaně, s vůní a chutí citronové kůry, jemně pikantní po koření a navinulé po citronové šťávě, jsou opravdu výjimečnou delikatesou, kterou bychom si jednou za čas měli dopřát.
-
1h a 50min
20min příprava
1h a 30min vaření
-
785 kJ / 187 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny11g
sacharidy18g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
srnčí kýty
- 1 lžíce
vinného octa
- 150 g
anglické slaniny
- 3 lžíce
oleje
- 1 ks
velké cibule
- 300 ml
masového vývaru
- 1 lžíce
sušeného tymiánu
- 1.5 lžíce
citronové kůry
- nastrouhané
- 1 lžíce
drceného jalovce
- 1.5 lžíce
drceného růžového pepře
- 2 ks
bobkového listu
- 1 špetka
mletého nového koření
- 0.5 lžičky
soli
- 3 lžíce
citronové šťávy
- 200 ml
33% smetany
- 1 lžíce
škrobové moučky
- Na obalení
- 0.5 hrnku
hladké mouky
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na plátky. Plátky masa obalte v hladké mouce.
- Slaninu nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky a obojí spolu krátce orestujte na oleji.
- Maso přidejte k anglické slanině a opečte je z obou stran. Maso posypte solí, tymiánem, novým koření, růžovým pepřem, citronovou kůrou a jalovcem.
- Přidejte bobkový list, vinný ocet, zalijte vývarem a duste doměkka.
- Maso vyndejte, do omáčky přidejte citronovou šťávu, smetanu ve které rozmíchejte škrobovou moučku a za stálého míchání vařte minimálně 5 minut.
- Podle potřeby ještě můžete dochutit solí a pepřem.
- Do omáčky vložte zpět plátky masa a vše krátce prohřejte.