Prostreno.cz

Celerová polévka s jablečnou šťávou

Polévka je tak sytá, že už nemusíte jíst k obědu nic jiného. Chuťově poměrně výrazný bulvový celer zjemní jablečná šťáva.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 275 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks cibule
  • 400 g celeru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 400 ml 100% jablečné šťávy
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 4 lžičky drceného barevného pepře
  • 6 snítek čerstvého kerblíku - nebo zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno.
  2. Očištěný celer nakrájejte na kostky.
  3. Cibuli nechte zpěnit na oleji, přisypte celer a minutu míchejte.
  4. Celer zalijte vývarem, jablečnou šťávou a vařte 30 minut.
  5. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu, podle chuti osolte a nechte polévku projít varem.
  6. Před podáváním posypte polévku nakrájeným kerblíkem (nebo petrželkou) a drceným pepřem.

TIP:

Pokud se vám zdá polévka příliš hustá, přidejte více vývaru.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka s jablečnou šťávou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat