Prostreno.cz

Knedlíčky z růžičkové kapusty

Knedlíčky, které můžete podávat k pečenému masu, ale skvěle chutnají jen tak, bez masa.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    35min příprava

    45min vaření

  • 403 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • K přípravě
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 800 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 160 g toustového chleba
  • 2 ks vajec - rozšlehaná
  • 400 ml mléka
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Mouku promíchejte se škrobovou moučkou.
  2. Očištěnou růžičkovou kapustu nasypte do vařící osolené vody a vařte přibližně 8 minut.
  3. Kapustu sceďte a nechte vychladnout. Scezenou vodu dejte stranou.
  4. Vychladlou kapustu nasekejte nadrobno.
  5. Do misky dejte toustový chléb, přelijte ho mlékem a nechte alespoň 5 minut stát.
  6. Přidejte strouhaný sýr, vejce, nasekanou kapustu, podle chuti osolte, opepřete, přidejte mouku se škrobovou moučkou a promíchejte. Pokud je těsto řídké, přidejte trochu mouky.
  7. Mokrýma rukama tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu.
  8. Vodu ve které jste vařili růžičkovou kapustu nalijte do hrnce a přiveďte ji k varu.
  9. Kapustové kuličky vložte do vařící vody a vařte je 5-8 minut. Hotové kuličky sceďte.
  10. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky a na rozehřátém másle s olejem cibuli orestujte dozlatova.
  11. Pokud budete podávat kuličky samostatně, podávejte je s cibulkou. K pečenému masu je podávejte jen vařené.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Knedlíčky z růžičkové kapusty

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat