Žampiónová pomazánka
Jednoduchá pomazánka se žampióny, vhodná na tousty, nebo k čerstvému pečivu.
-
35min
20min příprava
15min vaření
-
563 kJ / 134 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky12g
Ingredience na
- K přípravě
- 2 lžíce
oleje
- 1 ks
menší cibule
- 150 g
žampionů
- 2 špetky
soli
- na houby
- 250 ml
zakysané smetany
- 2 lžíce
majonézy
- 1 ks
lahůdkové cibulky s natí
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého bílého pepře
Postup přípravy
- Na oleji nechte zesklovatět oloupanou, drobně nakrájenou cibuli.
- Očištěné žampióny nakrájejte na tenké plátky a nasypte je k cibuli, míchejte, až se odpaří voda z hub. Hotové houby osolte a nechte vychladnout.
- Ve větší misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, vychladlé houby a jemně nakrájenou lahůdkovou cibulku s natí. Podle chuti osolte a opepřete.