Prostreno.cz

Dip s karamelizovanou cibulí

Krémový cibulový dip ke grilovanému masu, čerstvé, nebo grilované zelenině, nebo k sušenkám.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 519 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce másla - nebo olivového oleje
  • 3 ks velké, bílé cibule
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 g čerstvého smetanového sýra
  • 200 g bílého řeckého jogurtu
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 1 lžička chilli omáčky - volitelné
  • Na posypání
  • 0.5 svazku čerstvé pažitky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na velmi tenké plátky.
  2. Ve větším rendlíku, nebo pánvi rozehřejte máslo, nebo olej, přisypte nakrájenou cibuli, posypte ji cukrem, třemi špetkami soli a na mírném ohni cibuli duste 20 minut. Nebo až zcela zkaramelizuje. Pak cibuli odstraňte z tepla a nechte ji úplně vychladnout.
  3. V misce smíchejte smetanový sýr a řecký jogurt.
  4. Přidejte karamelizovanou cibuli, dochuťte solí a pepřem, podle chuti můžete přidat chilli omáčku.
  5. Hotový dip posypte nakrájenou pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dip s karamelizovanou cibulí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat