Prostreno.cz

Středomořský špíz

Z okolí Rimini pochází jadranský špíz, tedy ve speciální strouhance obalený mix z masa mořského ďasa a sépií. Mořský ďas je ideální ryba pro všechny, kdo mají obavy z kostí. Zkuste také recept na grilované špízy podle Emanuela Ridi.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 668 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy12g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg kalamárů
  • 400 g filetu z mořského ďasa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 miska strouhanky
  • 1 hrst zelené petrželky - nasekané
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Do strouhanky vmíchejte nasekaný česnek, petrželku, sůl a zakápněte olivovým olejem.
  2. V této směsi obalte očistěné kousky kalamárů a filet a napíchejte na špejle. Grilujte do zlatova.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,80g
  • Sacharidy:

    117,20g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    103,48g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 159 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Špíz se žampiony

(16 hlasů)
3h a 35min
455 kJ

Ovocný špíz

(13 hlasů)
20min
804 kJ

Špíz se žampiony

(13 hlasů)
35min
118 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Středomořský špíz

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat