Prostreno.cz

Zapečené batáty

Struktura běžných brambor, barva a jemně nasládlá chuť podobná karotce či dýni. Sladké brambory – batáty. Vyzkoušejte je zapečené s květákem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 222 kJ / 53 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Květák rozdělte na menší růžičky, nasypte ho do vařící osolené vody a vařte 5 minut. Pak květák sceďte a rozmačkejte ho šťouchadlem na brambory.
  3. Ke květáku vmíchejte máslo, smetanu a dochuťte ho solí, česnekem a muškátovým oříškem.
  4. Oloupané batáty nakrájejte na tenká kolečka.
  5. Na dno vymazané zapékací misky rozprostřete polovinu plátků sladkých brambor a jemně je osolte.
  6. Na batáty rozprostřete vrstvu připraveného květáku, posypte lístečky tymiánu a nahoru uložte zbytek sladkých brambor, které opět jemně osolte.
  7. Takto připravené brambory přelijte vývarem.
  8. Brambory přikryjte a dejte na 40 minut do trouby předehřáté na 190 °C. Pak brambory odkryjte a pečte ještě 15 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené batáty

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat