Prostreno.cz

Zapečené batáty

Struktura běžných brambor, barva a jemně nasládlá chuť podobná karotce či dýni. Sladké brambory – batáty. Vyzkoušejte je zapečené s květákem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 242 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Květák rozdělte na menší růžičky, nasypte ho do vařící osolené vody a vařte 5 minut. Pak květák sceďte a rozmačkejte ho šťouchadlem na brambory.
  3. Ke květáku vmíchejte máslo, smetanu a dochuťte ho solí, česnekem a muškátovým oříškem.
  4. Oloupané batáty nakrájejte na tenká kolečka.
  5. Na dno vymazané zapékací misky rozprostřete polovinu plátků sladkých brambor a jemně je osolte.
  6. Na batáty rozprostřete vrstvu připraveného květáku, posypte lístečky tymiánu a nahoru uložte zbytek sladkých brambor, které opět jemně osolte.
  7. Takto připravené brambory přelijte vývarem.
  8. Brambory přikryjte a dejte na 40 minut do trouby předehřáté na 190 °C. Pak brambory odkryjte a pečte ještě 15 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,10g
  • Sacharidy:

    131,10g
    • Cukry:

      19,60g
  • Tuky:

    312,91g
  • Vláknina:

    42,00g

Aktivita pro spálení: 58 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zapečené batáty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat