Prostreno.cz

Krémová polévka z kuřecího vývaru se zeleninou

Sytý zeleninový krém s kořenovou zeleninou, podávaný se zakysanou smetanou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 253 kJ / 60 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • K přípravě
  • 2 ks brambor
  • 80 g celeru
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks malého pastináku
  • 2 lžíce másla
  • 1.5 l kuřecího vývaru
  • 0.5 lžičky sušeného estragonu
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 4 snítky oblíbené bylinky

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory, mrkev, celer a pastinák nakájejte na kostky.
  2. V hrnci na másle zeleninu krátce orestujte.
  3. Zeleninu zalijte vývarem, přidejte estragon a vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  4. Zeleninu rozmixujte ponorným mixérem.
  5. K zelenině přilijte smetanu, polévku dochuťte solí a nechte ji projít varem.
  6. Polévku podávejte ozdobenou snítkou oblíbené bylinky a se lžíci zakysané smetany.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémová polévka z kuřecího vývaru se zeleninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat