Prostreno.cz

Vánoční štola

Štolu pečte s předstihem, aby se pěkně rozležela a zvláčněla, štola je hodně sladká, plná ořechů, rozinek a kandovaného ovoce.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1502 kJ / 359 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy46g
tuky15g

Ingredience na

  • Na potření
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 120 g moučkového cukru smíchaný s 1 vanilkovým cukrem
  • Na těsto
  • 500 g hladké mouky
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 ks vajec
  • 180 g změklého másla
  • 250 g tvarohu
  • 3 lžíce rumu
  • 100 g rozinek
  • 80 g nasekaných ořechů
  • 100 g nakrájeného kandovaného ovoce
  • 80 g nakrájeného marcipánu

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin vypracujte na vále těsto, ze kterého vytvořte dva válečky, položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C přibližně 40-45 minut.
  2. Ihned po upečení štolu potírejte rozpuštěným máslem, vždy ho nechte vsáknout do těsta. Pak ji hustě sypte cukrem – měl by se přestat vsakovat do másla a vytvořit suchou vrstvu.
  3. Vychladlé štoly zabalte natěsno do potravinářské folie, nebo alobalu a nechte 2 týdny uležet.




Vložit můj recept

Reklama

11:38

Cvičení na ruce a záda

Cvičení na ruce a záda
07:38

Vstávat a cvičit

Vstávat a cvičit
18:33

Intenzivní trénink na nohy

Intenzivní trénink na nohy

Ohodnoťte recept:
Vánoční štola

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat