Prostreno.cz

Těstoviny zapečené s tuňákem a hráškem

Středomořská klasika, která chutná lahodně i za studena.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 769 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy18g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g oblíbených těstovin
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule - nakrájené
  • 1 ks červené papriky - nakrájené na kostičky
  • 200 g žampiónů - nakrájených na plátky
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce bílého vína
  • 250 g tuňáka v oleji
  • 200 ml 33% smetany
  • 150 g mraženého hrášku
  • Na posypání
  • 120 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozpusťte 2 lžíce másla.
  2. Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  3. Pak přidejte papriku a houby, podle chuti osolte, opepřete a duste, až se odpaří voda z hub.
  4. Přidejte bílé víno a promíchejte.
  5. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu aby byly „al dente“ . Uvařené těstoviny sceďte, neproplachujte je vodou.
  6. Tuňáka sceďte a rozdělte vidličkou na malé kousky.
  7. K těstovinám vmíchejte žampionovou směs, rozmražený hrášek, tuňáka, smetanu a směs nasypte do zapékací misky.
  8. Posypte sýrem a dejte na 15-20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Těstoviny zapečené s tuňákem a hráškem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat