Těstoviny zapečené s tuňákem a hráškem
Středomořská klasika, která chutná lahodně i za studena.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
769 kJ / 183 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy18g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 300 g
oblíbených těstovin
- 2 lžíce
másla
- 1 ks
cibule
- nakrájené
- 1 ks
červené papriky
- nakrájené na kostičky
- 200 g
žampiónů
- nakrájených na plátky
- 1 lžička
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 4 lžíce
bílého vína
- 250 g
tuňáka v oleji
- 200 ml
33% smetany
- 150 g
mraženého hrášku
- Na posypání
- 120 g
strouhaného tvrdého sýra
Postup přípravy
- Ve velké pánvi rozpusťte 2 lžíce másla.
- Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
- Pak přidejte papriku a houby, podle chuti osolte, opepřete a duste, až se odpaří voda z hub.
- Přidejte bílé víno a promíchejte.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu aby byly „al dente“ . Uvařené těstoviny sceďte, neproplachujte je vodou.
- Tuňáka sceďte a rozdělte vidličkou na malé kousky.
- K těstovinám vmíchejte žampionovou směs, rozmražený hrášek, tuňáka, smetanu a směs nasypte do zapékací misky.
- Posypte sýrem a dejte na 15-20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.