Prostreno.cz

Kachní prsa se šalotkou a hříbky

Kachní maso je velmi chutné, kůže, která obsahuje hodně tuku slouží i k tomu, aby maso zůstalo šťavnaté. Omáčka s portským vínem, houbami a šalotkou maso skvěle doplní.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 305 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • K podávání
  • 250 g hříbků - nebo hnědých žampiónů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 8 ks hodně malých šalotek - stejně velkých
  • 180 ml Portského vína
  • K přípravě
  • 2 ks kachních prsou
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Houby nakrájejte na plátky.
  2. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 1 lžíci másla, přidejte šalotky, nakrájené houby a vše krátce orestujte.
  3. Přidejte oloupaný, nakrájený česnek, podle chuti osolte, opepřete, zalijte vínem a duste, až se voda z hub a víno z části zredukuje.
  4. Kůži kachních prsou nařízněte ostrým nožem do mřížky a maso osolte a opepřete.
  5. Maso položte do pánve bez oleje kůži dolů. Na mírném ohni pečte podle velikosti přibližně 8-10 minut.
  6. Předehřejte troubu na 170 °C.
  7. Prsa otočte a opékejte další 2–3 minuty. Do masa nepíchejte vidličkou.
  8. Potom maso přendejte do pekáčku kůží nahoru a dopečte 8–10 minut v troubě tak, aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušené.
  9. Můžete také použít pánev vhodnou na pečení v troubě, nemusíte pak maso přendávat do pekáčku.
  10. Před podáváním maso nakrájejte na plátky a podávejte se šalotkou a houbami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa se šalotkou a hříbky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat