Prostreno.cz

Kapr na zázvoru

Kapr připravený podle receptu na ryby v asijském stylu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 1145 kJ / 273 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky25g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks limetky
  • K přípravě
  • 1 kg vykuchaného kapra
  • 1 lžička soli
  • 3 stonky citronové trávy
  • 1 ks čerstvého zázvoru - přibližně 4 cm
  • 2 lžíce sezamového oleje - nebo olivový olej
  • 1 lžíce tmavých sezamových semínek
  • 2 lžíce vody
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rybí omáčky nebo ústřicové omáčky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 4 snítky koriandru
  • 3 ks tenké plátky másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V misce smíchejte rybí omáčku, sójovou omáčku a sezamový olej.
  3. Přidejte 2 lžíce vody a sezamová semínka. Dejte stranou.
  4. Oloupejte česnek a nakrájejte ho na tenké plátky.
  5. Oloupaný zázvor nakrájejte na tenké plátky.
  6. Odstraňte vnější listy stonků citronové trávy a nakrájejte je na proužky.
  7. Na obou stranách povrchu ryby udělejte mělké zářezy.
  8. Do zářezů vložte kousky citronové trávy, plátky česneku a plátky zázvoru.
  9. Pokud vám zbudou kousky citronové trávy, zázvor a česnek nasypte je na dno zapékací misky, nebo pekáčku.
  10. Kapra potřete připravenou sójovou omáčkou, rybu osolte a položte do zapékací misky, nebo pekáčku.
  11. Přidejte snítky koriandru, na kapra položte plátky másla, podlijte malým množstvím vody (přibližně 150 ml) a kapra dejte na 25-35 minut do trouby (podle velikosti ryby).
  12. Podávejte s klínky limetky.

TIP:

Citronovou trávu můžete nahradit strouhanou citronovou kůrou. V tomto receptu 1.5 lžíce.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapr na zázvoru

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat