Prostreno.cz

Ryba v bílé omáčce

Jemné rybí maso ve smetanové omáčce se zeleninou a šafránem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 542 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g rybího filé - treska, kambala, mořský ďas apod.
  • 1 lžíce šalotky
  • 100 g mrkve
  • 100 g bílé ředkve
  • 100 g pórku
  • 250 ml 33% smetany
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce másla
  • 300 ml rybího vývaru
  • 1 špetka šafránu

Postup přípravy

  1. Oloupanou ředkev a očištěný pórek nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Očištěnou mrkev a šalotku nakrájejte na tenké plátky.
  3. V rendlíku na rozehřátém másle zeleninu orestujte.
  4. Rybu nakrájejte na porce, osolte a položte je do rendlíku na zeleninu.
  5. Podlijte 150 ml vývaru, posypte je šafránem a odkryté duste podle druhu a velikosti ryby přibližně 20 minut.
  6. V jiném rendlíku zahřejte 150 ml vývaru, přidejte smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob, přidejte 2 špetky soli a vařte 10 minut.
  7. Takto připravenou smetanu nalijte na ryby se zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,46g
  • Sacharidy:

    203,50g
    • Cukry:

      15,80g
  • Tuky:

    124,75g
  • Vláknina:

    11,10g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Ryba v bílé omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat