Prostreno.cz

Cukroví z bílků a mandlí

Když cukroví zabalíte do celofánového sáčku, přidáte stuhu, můžete někoho potěšit malým, voňavým dárkem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 15min

    60min příprava

    15min vaření

  • 1768 kJ / 422 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy50g
tuky21g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 110 g vaječných bílků
  • 280 g moučkového cukru
  • 350 g jemně mletých mandlí
  • 1 lžička mleté skořice
  • 0.5 lžíce strouhané kůry z bio citronu
  • Na polevu
  • 40 g vaječných bílků
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Vyšlehejte 110 g bílků, postupně přisypte prosetý cukr a vyšlehejte tuhý, bílkový sníh.
  2. Metličkou lehce šlehejte a zašlehejte k bílkům skořici a citronovou kůru, nakonec vmíchejte mleté mandle.
  3. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do folie a nechte přes noc v chladničce.
  4. Předehřejte troubu na 150 °C.
  5. Těsto rozválejte na sílu přibližně 1 cm.
  6. Z těsta vykrajujte hvězdičky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Pečte v předehřáté troubě 15 minut.
  8. Upečené hvězdičky nechte vychladnout (nejlépe na roštu).
  9. Troubu nevypínejte, jen snižte teplotu na 90 °C.
  10. Připravte si polevu: vyšlehejte bílky, sůl a moučkový cukr.
  11. Každou hvězdu potřete polevou, hvězdy uložte zpět na plech a dejte je na 5 minut do trouby s teplotou 90 °C.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Cukroví z bílků a mandlí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat