Prostreno.cz

Bramborový salát s restovanou slaninou

Varianta bramborového salátu bez majonézy. Salát je s vařenými vejci,řapíkatým celerem a restovanouslaninou.

  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 206 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg stejně velkých brambor
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 ks uvařené natvrdo
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené čerstvé petrželky - nebo čerstvého kopru
  • Na zálivku
  • 2 lžičky pískového cukru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 120 ml vody
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku promíchejte v menší misce.
  2. Anglickou slaninu nakrájejte na nudličky a spolu s oloupanou,na kostičky nakrájenou cibuli ji orestujte v pánvi na lžíci oleje.
  3. Omyté brambory ve slupce uvařte doměkka.Uvařené brambory sceďte a nechte vychladnout.
  4. Brambory oloupejte,nakrájejte je na kostičky a nasypte je do misky.
  5. K bramborám přisypte na kostičky nakrájený řapíkatý celer , přidejte nakrájená vejce a přelijte zálivkou.Lehce promíchejte.
  6. Před podáváním posypte slaninou s cibulí a nakrájenou petrželkou,nebo koprem..

TIP:

K přípravě tohoto salátu jsou nejlepší červené brambory.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,00g
  • Sacharidy:

    177,20g
    • Cukry:

      113,14g
  • Tuky:

    39,97g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 49 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Bramborový salát s restovanou slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat