Vepřová panenka v dijonské omáčce
Máte rádi jednoduché recepty na vepřovou panenku,vyzkoušejte tento recept , maso díky omáčce získá skvělou chuť.
-
2h a 15min
1h a 30min příprava
45min vaření
-
882 kJ / 211 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky17g
Ingredience na
Postup přípravy
- Nejdřív si naložte panenku nakrájenou na medailonky asi 2 cm silné do olivového oleje, pepře a tymiánu, nechte alespoň hodinu odležet.
- Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno.
- Ve větší pánvi rozehřejte olej a máslo.
- Přidejte okapané plátky masa a orestujte je z obou stran doměkka. Maso osolte a posypte česnekem.
- Měkké maso vyndejte na talíř a přikryjte ho alobalem.
- Do stejné pánve nalijte vývar ,přidejte,nadrobno nakrájenou šalotku , hořčici a vařte 2 minuty.
- Vmíchejte smetanu a za stálého míchání vařte na mírném ohni 10 minut.
- Do omáčky vložte maso a vše spolu prohřejte.
- Před podáváním posypte maso nakrájenou petrželkou.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: