Prostreno.cz

Vepřová panenka v dijonské omáčce

Máte rádi jednoduché recepty na vepřovou panenku,vyzkoušejte tento recept , maso díky omáčce získá skvělou chuť.
Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 15min

    1h a 30min příprava

    45min vaření

  • 882 kJ / 211 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky17g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Nejdřív si naložte panenku nakrájenou na medailonky asi 2 cm silné do olivového oleje, pepře a tymiánu, nechte alespoň hodinu odležet.
  2. Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno.
  3. Ve větší pánvi rozehřejte olej a máslo.
  4. Přidejte okapané plátky masa a orestujte je z obou stran doměkka. Maso osolte a posypte česnekem.
  5. Měkké maso vyndejte na talíř a přikryjte ho alobalem.
  6. Do stejné pánve nalijte vývar ,přidejte,nadrobno nakrájenou šalotku , hořčici a vařte 2 minuty.
  7. Vmíchejte smetanu a za stálého míchání vařte na mírném ohni 10 minut.
  8. Do omáčky vložte maso a vše spolu prohřejte.
  9. Před podáváním posypte maso nakrájenou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,62g
  • Sacharidy:

    129,20g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    336,70g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 211 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka v dijonské omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat