Prostreno.cz

Vepřová panenka v dijonské omáčce

Máte rádi jednoduché recepty na vepřovou panenku,vyzkoušejte tento recept , maso díky omáčce získá skvělou chuť.
22.01.2021 lanvin
2h a 15min

1h a 30min příprava

45min vaření

929 kJ / 222 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejdřív si naložte panenku nakrájenou na medailonky asi 2 cm silné do olivového oleje, pepře a tymiánu, nechte alespoň hodinu odležet.
  2. Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno.
  3. Ve větší pánvi rozehřejte olej a máslo.
  4. Přidejte okapané plátky masa a orestujte je z obou stran doměkka. Maso osolte a posypte česnekem.
  5. Měkké maso vyndejte na talíř a přikryjte ho alobalem.
  6. Do stejné pánve nalijte vývar ,přidejte,nadrobno nakrájenou šalotku , hořčici a vařte 2 minuty.
  7. Vmíchejte smetanu a za stálého míchání vařte na mírném ohni 10 minut.
  8. Do omáčky vložte maso a vše spolu prohřejte.
  9. Před podáváním posypte maso nakrájenou petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    181,29 g
  • Sacharidy:

    56,84 g
    • Cukry:

      18,77 g
  • Tuky:

    283,83 g
  • Vláknina:

    11,36 g

Aktivita pro spálení:

907 kcal
113

minut jízdy na kole

86

minut běhu

270

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Sušený tymián

276 kcal / 100g
B9 g
S63 g
T7 g

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

vepřová panenka

143 kcal / 100g
B22 g
S0 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka v dijonské omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba