Vepřová panenka v dijonské omáčce
Máte rádi jednoduché recepty na vepřovou panenku,vyzkoušejte tento recept , maso díky omáčce získá skvělou chuť.
-
2h a 15min
1h a 30min příprava
45min vaření
-
994 kJ / 237 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky22g
Ingredience na
- K přípravě
- 750 g
vepřové panenky
- 2 lžíce
másla
- 3 lžíce
oleje
- 1 ks
šalotka
- 0.5 lžičky
česnekového prášku
- 1 lžíce
dijonské hořčice
- 150 ml
kuřecího vývaru
- 250 ml
33% smetany
- 4 špetky
soli
- 0.5 hrnku
nakrájené zelené petrželky
- Na marinádu
- 100 ml
olivového oleje
- 2 špetky
mletého bílého pepře
- 3 špetky
sušeného tymiánu
Postup přípravy
- Nejdřív si naložte panenku nakrájenou na medailonky asi 2 cm silné do olivového oleje, pepře a tymiánu, nechte alespoň hodinu odležet.
- Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno.
- Ve větší pánvi rozehřejte olej a máslo.
- Přidejte okapané plátky masa a orestujte je z obou stran doměkka. Maso osolte a posypte česnekem.
- Měkké maso vyndejte na talíř a přikryjte ho alobalem.
- Do stejné pánve nalijte vývar ,přidejte,nadrobno nakrájenou šalotku , hořčici a vařte 2 minuty.
- Vmíchejte smetanu a za stálého míchání vařte na mírném ohni 10 minut.
- Do omáčky vložte maso a vše spolu prohřejte.
- Před podáváním posypte maso nakrájenou petrželkou.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: