Prostreno.cz

Polévka z černých fazolí s libečkem a smetanou

Černé fazole neboli také želví fazole mají vysoký obsah vlákniny, jde také o dobrý zdroj rostlinných bílkovin. Milovníci sytých polévek určitě tuto hustou polévku rádi ochutnají . S čerstvým chlebem chutná skvěle.
Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 223 kJ / 53 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g konzervovaných černých fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1.8 l zeleninového vývaru
  • 1.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce nasekaného libečku - čerstvý,nebo mražený
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička octa

Postup přípravy

  1. Fazole sceďte a propláchněte je pod tekoucí vodou.
  2. Do hrnce na rozehřátý olej nasypte nakrájený česnek a krátce ho orestujte.
  3. Přidejte fazole, vývar ,instantní jíšku,libeček a vařte 15 minut.
  4. Hotovou polévku dochuťte solí, cukrem , octem a zjemněte ji smetanou . Vařte 5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z černých fazolí s libečkem a smetanou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat