Polévka z černých fazolí s libečkem a smetanou
Černé fazole neboli také želví fazole mají vysoký obsah vlákniny, jde také o dobrý zdroj rostlinných bílkovin. Milovníci sytých polévek určitě tuto hustou polévku rádi ochutnají . S čerstvým chlebem chutná skvěle.
-
40min
15min příprava
25min vaření
-
368 kJ / 88 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky7g
Ingredience na
- K přípravě
- 400 g
konzervovaných černých fazolí
- 2 stroužky
česneku
- 2 lžíce
oleje
- 1.8 l
zeleninového vývaru
- 1.5 lžíce
tmavé instantní jíšky
- 250 ml
smetany na vaření
- 2 lžíce
nasekaného libečku
- čerstvý,nebo mražený
- 2 špetky
soli
- 1 lžička
cukru
- 1 lžička
octa
Postup přípravy
- Fazole sceďte a propláchněte je pod tekoucí vodou.
- Do hrnce na rozehřátý olej nasypte nakrájený česnek a krátce ho orestujte.
- Přidejte fazole, vývar ,instantní jíšku,libeček a vařte 15 minut.
- Hotovou polévku dochuťte solí, cukrem , octem a zjemněte ji smetanou . Vařte 5 minut.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: