Prostreno.cz

Polévka z černých fazolí s libečkem a smetanou

Černé fazole neboli také želví fazole mají vysoký obsah vlákniny, jde také o dobrý zdroj rostlinných bílkovin. Milovníci sytých polévek určitě tuto hustou polévku rádi ochutnají . S čerstvým chlebem chutná skvěle.
Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 368 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g konzervovaných černých fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1.8 l zeleninového vývaru
  • 1.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce nasekaného libečku - čerstvý,nebo mražený
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička octa

Postup přípravy

  1. Fazole sceďte a propláchněte je pod tekoucí vodou.
  2. Do hrnce na rozehřátý olej nasypte nakrájený česnek a krátce ho orestujte.
  3. Přidejte fazole, vývar ,instantní jíšku,libeček a vařte 15 minut.
  4. Hotovou polévku dochuťte solí, cukrem , octem a zjemněte ji smetanou . Vařte 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,82g
  • Sacharidy:

    192,50g
    • Cukry:

      100,00g
  • Tuky:

    176,28g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 88 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z černých fazolí s libečkem a smetanou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat