Prostreno.cz

Telecí guláš na víně

Chuť jemného telecího masa zvýrazní červené víno a rajčatové pyré.
Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 277 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g telecího ramínka – plece
  • 175 g rajčatového pyré
  • 3 špetky soli
  • 0.5 lžíce gulášového koření
  • 5 lžic oleje
  • 3 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 450 ml červeného vína
  • 250 ml masového vývaru
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 ks velký krajíc suchého chleba
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky ,nasypte je do misky s moukou a důkladně je v mouce obalte.
  2. V hrnci na rozehřátý olej nasypte oloupanou nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  3. K cibuli přisypte maso a míchejte,aby se maso zatáhlo ze všech stran.
  4. Maso posypte paprikou,kořením a na mírném ohni minutu míchejte .
  5. Maso osolte, zalijte vínem , vývarem a duste doměkka.
  6. Když je maso měkké,přidejte k masu nakrájenou papriku,,rajčatové pyré a nastrouhaný chléb. Vařte ještě 10 -15 minut.
  7. Podávejte s rýží ,posypané nakrájenou petrželkou .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí guláš na víně

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat