Telecí guláš na víně
Chuť jemného telecího masa zvýrazní červené víno a rajčatové pyré.
-
2h a 30min
30min příprava
2h a 0min vaření
-
277 kJ / 66 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky3g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
telecího ramínka – plece
- 175 g
rajčatového pyré
- 3 špetky
soli
- 0.5 lžíce
gulášového koření
- 5 lžic
oleje
- 3 ks
cibule
- 1 ks
červená paprika
- 450 ml
červeného vína
- 250 ml
masového vývaru
- 1 lžička
mleté červené papriky
- 1 ks
velký krajíc suchého chleba
- Na obalení
- 0.5 hrnku
hladké mouky
- Na posypání
- 0.5 hrnku
nakrájené zelené petrželky
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky ,nasypte je do misky s moukou a důkladně je v mouce obalte.
- V hrnci na rozehřátý olej nasypte oloupanou nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
- K cibuli přisypte maso a míchejte,aby se maso zatáhlo ze všech stran.
- Maso posypte paprikou,kořením a na mírném ohni minutu míchejte .
- Maso osolte, zalijte vínem , vývarem a duste doměkka.
- Když je maso měkké,přidejte k masu nakrájenou papriku,,rajčatové pyré a nastrouhaný chléb. Vařte ještě 10 -15 minut.
- Podávejte s rýží ,posypané nakrájenou petrželkou .