Prostreno.cz

Treska na citronovém tymiánu

Křehké a šťavnaté filé . Treska na másle s plátky citrónu a tymiánem.

  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 883 kJ / 211 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vykostěného filé tresky - může být mražené
  • 120 g másla - nejlépe másla ghi
  • 8 snítek citronového tymiánu - nebo klasický tymián
  • 2 ks citrony
  • 0.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Tresku nakrájejte na stejně velké kousky a osolte je .
  2. Do ohnivzdorné misky uložte na dno pár plátků citrónu a 4 snítky tymiánu.
  3. Na citronové plátky uložte porce ryby .
  4. Na ryby položte plátky másla a zbývající snítky tymiánu a plátky citrónu.
  5. Takto připravenou tresku dejte na 35 minut do trouby předehřáté na 190°C.

TIP:

Máslo ghi je přepuštěné máslo .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,80g
  • Sacharidy:

    33,80g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    83,00g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 211 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska na citronovém tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat