Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky s houbami

Kuřecí pekáček s houbami a hnědou rýží . Maso s houbami ,bílým vínem a tymiánem pečené v troubě je šťavnaté ,voňavé a velmi chutné .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 574 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy12g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g hnědé rýže
  • 4 ks kuřecí čtvrtky
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 250 g žampionů
  • 3 snítky čerstvého tymiánu - pouze lístky
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C.
  2. Pekáček vymažte olejem a na dno pekáčku rozprostřete propláchnutou rýži.
  3. Kuřecí čtvrtky osolte,opepřete , posypte paprikou a položte je do pekáčku na rýži .
  4. Maso posypte lístečky tymiánu,kolem nasypte žampiony nakrájené na plátky .
  5. K masu nalijte vývar a víno .
  6. Maso přikryjte a pečte v troubě přibližně 50-60 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,19g
  • Sacharidy:

    234,18g
    • Cukry:

      18,20g
  • Tuky:

    122,57g
  • Vláknina:

    74,72g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat