Prostreno.cz

Hovězí dušené s červeným vínem

Hovězí maso dušené s červeným vínem,houbami a tymiánem.
Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 844 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky17g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g hovězího masa - kýta,falešná svíčková
  • 300 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 250 g konzervovaných hub
  • 6 lžic oleje

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na plátky , osolte je ,opepřete a zprudka opečte ze všech stran na oleji , aby se maso zatáhlo.
  2. Maso podlijte vínem, vývarem, přidejte celé,oloupané stroužky česneku ,přikryjte a duste 60 minut .
  3. K masu přidejte scezené houby ,snítky tymiánu a duste,až je maso měkké . Doba dušení záleží na kvalitě masa.
  4. Maso můžete podávat s restovanou růžičkovou kapustou .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí dušené s červeným vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat