Prostreno.cz

Ryba s olivami a cibulí

Opečené ryby s cibulí , olivami a pečenými plátky brambor

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 588 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy18g
tuky7g

Ingredience na

  • K podávání
  • 800 g brambor
  • K přípravě
  • 4 porce ryby á 200 g - treska, candát,halibut aj.
  • 1 lžička soli
  • 50 g zelených oliv
  • 2 ks velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky mletého nového koření
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na posypání
  • 3 snítky nasekaného koriandru

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na plátky.
  2. Porce ryby osolte,opepřete a obalte je v hladké mouce.
  3. Oloupané brambory nakrájejte na plátky , nasypte je na plech vyložený pečícím papírem,osolte je,pokapejte olejem a upečte je v troubě dozlatova.
  4. Ve velké pánvi rozehřejte olej s máslem,přisypte cibuli,česnek ,na cibuli položte připravené porce ryby , přidejte olivy a ryby zvolna opečte z obou stran.
  5. Po otočení je posypte novým kořením .
  6. Ryby podávejte s pečenými bramborami ,hustě posypané nakrájeným koriandrem.

TIP:

Pokud vám nechutná koriandr,použijte zelenou petrželku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s olivami a cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat