Quinoa s hráškem,kukuřicí a karotkou
Výborně chutná, je zdravá, a navíc má univerzální použití. Quinoa obsahuje všechny základní aminokyseliny. Díky obsahu bílkovin se tak vyrovná masu nebo mléčným výrobkům .
-
1h a 10min
45min příprava
25min vaření
-
874 kJ / 209 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy28g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 2 hrnky
quinoi
- 4 hrnky
masového,nebo zeleninového vývaru
- 250 g
mraženého,nebo čerstvého hrášku
- 200 g
mražené kukuřice
- 250 g
karotky
- očištěná,nakrájená na nudličky
- 2.5 lžíce
másla
- 150 ml
smetany na vaření
- 2 špetky
soli
- 2 ks
jarní cibulky
- nakrájené na tenké plátky
Postup přípravy
- Quinou nejprve spařte horkou vodou a na 5-10 minut ji nechte namočenou ve studené vodě , abyste ji zbavili veškeré hořkosti.
- Do hrnce nalijte vývar, přidejte quinou přiveďte k varu a zakryté zvolna vařte 15 minut.
- Poté quinou odstavte a nechte ji ještě zakrytou 5-10 minut dojít .
- Ve větším rendlíku rozehřejte máslo,přidejte hrášek,karotku , kukuřici, smetanu ,podle chuti osolte a na mírném ohni duste 10 minut.
- K zelenině přidejte quinou,jarní cibulku a promíchejte. Hned podávejte .
TIP:
Byl použit hrnek o bjemu 250 ml .
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: