Prostreno.cz

Mrkvová polévka s kmínem

Zajímavá kombinace chutí, rychlá příprava . Když ji doplníte pečivem, vystačí klidně jako lehký oběd .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 190 kJ / 45 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • K přípravě
  • 400 g mrkve
  • 1 ks cibule
  • 2 l kuřecího vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 0.5 lžíce medu
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička kajenského pepře - volitelné
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvého koriandru
  • Na posypání
  • 2 lžičky kmínu

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte a nechte ji zesklovatět v hrnci na rozpuštěném másle.
  2. Přidejte vývar,oloupanou,nakrájenou mrkev a na mírném ohni vařte 20 minut,nebo až je mrkev měkká.
  3. Mezitím v nepřilnavé pánvi opečte kmín , přibližně 4 minuty . Kmín nechte vychladnou a pak ho nahrubo rozdrťte v hmoždíři.
  4. Uvařenou mrkev rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Polévku dochuťte medem , citronovou šťávou , podle chuti osolte , přidejte kajenský pepř a nechte projít varem.
  6. Polévku podávejte se lžíci jogurtu , posypanou kmínem, ozdobenou snítkou koriandru .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mrkvová polévka s kmínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat