Prostreno.cz

Květáková polévka z pečeného květáku

Květák má svou specifickou chuť , opečený v troubě získá lehce oříškovou chuť.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 215 kJ / 51 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks květák
  • 1 ks velká cibule - nejlépe bílá
  • 2 stroužky stroužky česneku
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 l zeleninového vývaru - nebo voda a bio sypký vývar
  • 3 špetky soli
  • Na posypání
  • 4 snítky nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200° C °.
  2. Květák rozdělte na velmi malé růžičky , oloupanou cibuli nakrájejte na silnější plátky .
  3. Zeleninu nasypte do pekáčku,nebo na plech , pokapejte ji olejem a promíchejte .
  4. Pečte v předehřáté troubě 15 minut , během pečení zeleninu jednou promíchejte .
  5. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar,nebo použijte vodu a 1.5 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru .
  6. Do vývaru nasypte květák s cibulí , přidejte oloupané, nakrájené stroužky česneku , podle chuti osolte a vařte 15 minut.
  7. Hotovou polévku posypte nakrájenou petrželkou .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květáková polévka z pečeného květáku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat