Prostreno.cz

Hruškový dezert

Hrušky vařené v bílém víně s medem a rozmarýnem .

03.08.2021 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

369 kJ / 88 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte víno , přidejte med ,kardamom a snítky rozmarýnu. Přiveďte k varu.
  2. Hrušky oloupejte , stopky ponechte a podélně je rozřízněte na polovinu.
  3. Vyjměte jádřinec .
  4. Hrušky ponořte do vína a nechte je na mírném ohni vařit 15-20 minut – záleží na tvrdosti hrušek ,nesmí být rozvařené . Některým druhům hrušek stačí i 10 minut.
  5. Hrušky podávejte pokapané vínem , ve kterém se vařily.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0,87 g
  • Sacharidy:

    25,46 g
    • Cukry:

      12,36 g
  • Tuky:

    0,28 g
  • Vláknina:

    0,66 g

Aktivita pro spálení:

136 kcal
17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hruškový dezert

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba