Prostreno.cz

Hruškový dezert

Hrušky vařené v bílém víně s medem a rozmarýnem .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 364 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy4g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks hrušky se stopkami
  • 1 lžíce medu - nebo podle chuti
  • 600 ml suchého bílého vína
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 1 špetka kardamomu

Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte víno , přidejte med ,kardamom a snítky rozmarýnu. Přiveďte k varu.
  2. Hrušky oloupejte , stopky ponechte a podélně je rozřízněte na polovinu.
  3. Vyjměte jádřinec .
  4. Hrušky ponořte do vína a nechte je na mírném ohni vařit 15-20 minut – záleží na tvrdosti hrušek ,nesmí být rozvařené . Některým druhům hrušek stačí i 10 minut.
  5. Hrušky podávejte pokapané vínem , ve kterém se vařily.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0,30g
  • Sacharidy:

    84,00g
    • Cukry:

      82,00g
  • Tuky:

    0,10g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 87 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hruškový dezert

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat