Prostreno.cz

Toskánské hrušky

Toskánské hrušky podle italského receptu podávejte horké s vanilkovou , nebo jinou oblíbenou zmrzlinou. Recept lze snadno obměnit na jablka, broskve , nebo nektarinky.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 966 kJ / 231 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy18g
tuky17g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 porce vanilkové zmrzliny
  • K přípravě
  • 4 ks hrušky - nejlépe se stopkou
  • 100 g másla
  • 100 g nasekaných lískových ořechů
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 1 lžička bramborové moučky
  • 3 lžíce smetany
  • 1 špetka soli
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Rozkrojte hrušky napůl a spodní stranu hrušek seřízněte , aby hrušky dobře stály v zapékací misce.
  2. Hrušky uložte do vymazané zapékací misky a dejte je na 10-15 minut do trouby předehřáté na 190° C , záleží na tvrdosti hrušek .
  3. V rendlíku nechte rozpustit máslo , přidejte cukr , ořechy , ve smetaně rozmíchanou bramborovou moučku , špetku soli a míchejte , až směs začne houstnout.
  4. Hrušky vyjměte z trouby , teplotu trouby zvyšte na 200 °C , na hrušky rozdělte připravenou směs a dejte na 5 minut zpět do trouby.
  5. Hrušky nechte chvíli vychladnout a podávejte je se zmrzlinou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,44g
  • Sacharidy:

    243,10g
    • Cukry:

      136,09g
  • Tuky:

    273,19g
  • Vláknina:

    12,10g

Aktivita pro spálení: 231 kcal

28

minut jízdy na kole

22

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Toskánské hrušky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat