Prostreno.cz

Polévka s restovanými liškami

Krémová , zeleninová polévka , podávaná s restovanými houbami .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 229 kJ / 54 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 300 g čerstvých lišek - pevných ,malých
  • 2 lžíce másla - na restování hub
  • 1 lžíce oleje - na restování hub
  • 2 špetky soli
  • 2 šálky mletého černého pepře
  • K přípravě
  • 1 ks kořen pastináku - středně velký
  • 2 ks větší brambory
  • 1 ks malá karotka
  • 1 ks malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1.5 lžíce másla
  • 1.7 l vody
  • 1 kostka bio zeleninového bujónu
  • 200 ml smetany na vaření
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • Na ozdobu
  • 1 hrst čerstvých,oblíbených bylinek

Postup přípravy

  1. Očištěné houby dejte do rendlíku , zalijte je vodou ,aby byly přikryté a vařte je na mírném ohni 15 minut. Povařené houby sceďte a nechte je dobře okapat.
  2. Oloupané brambory , karotku a pastinák nakrájejte na kostky.
  3. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno .
  4. V hrnci na rozehřátém másle zeleninu krátce orestujte .
  5. Přidejte vodu , zeleninový bujón a vařte , až je zelenina měkká.
  6. Polévku rozmixujte ručním mixérem.
  7. Přidejte smetanu , podle chuti osolte , opepřete a nechte projít varem.
  8. Na 2 lžících másla a lžíci oleje orestujte dobře okapané houby. Podle chuti houby osolte a opepřete.
  9. Polévku podávejte s houbami , posypanou oblíbenou , nakrájenou bylinkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,62g
  • Sacharidy:

    59,40g
    • Cukry:

      4,63g
  • Tuky:

    299,74g
  • Vláknina:

    5,50g

Aktivita pro spálení: 54 kcal

6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka s restovanými liškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat