Prostreno.cz

Hovězí plátky s kapií

Loupaná plec je velmi chutná, libová, a zároveň dostatečně prorostlá, aby si po přípravě zachovala šťavnatost.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 493 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks červená cibule - nakrájená na tenké plátky
  • K přípravě
  • 800 g hovězího masa vcelku - loupaná plec
  • 2 ks červené kapie
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce bio sojové omáčky
  • 1 lžička tabasca - nebo podle chuti
  • 70 ml whisky - volitelné
  • 1 ks potravinářský sáček na pečení
  • Na ozdobu
  • 1 hrst oblíbených bylinek

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Maso potřete olejem , osolte , pokapejte sojovou omáčkou ,tabascem a vše vetřete do masa .
  3. Maso vložte do potravinářského pečícího sáčku.
  4. K masu vložte na silné plátky nakrájenou kapii a přidejte whisky.
  5. Sáček uzavřete přibalenými uzávěry, nebo můžete sáček uvázat potravinářským provázkem.
  6. Sáček položte do pekáčku a pečte v předehřáté troubě přibližně 70 - 90 minut , nebo až bude maso měkké.Velmi záleží na zralosti a kvalitě masa.
  7. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte ho s kapií a nakrájenou červenou cibulí.
  8. Maso můžete ozdobit oblíbenými bylinkami.

TIP:

Potravinářské pečící sáčky se dají koupit v supermarketech i v některých papírnictvích.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,30g
  • Sacharidy:

    44,10g
    • Cukry:

      6,60g
  • Tuky:

    100,75g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 117 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky s kapií

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat