Prostreno.cz

Telecí játra s jablky

Telecí játra je nejlépe připravit jako minutku , takto si telecí játra zachovají šťavnatost . K tomu lehce orestovaná jablka a máte skvělý oběd.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 362 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky telecího jater á 150-180 g
  • 3 ks jablka
  • 150 ml 33% smetany
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 4 stonky zelené lahůdkové cibulky

Postup přípravy

  1. Z omytých jablek odstraňte jádřinec a jablka nakrájejte na klínky.
  2. Na pánvi nechte rozpustit 2 lžíce másla a přidejte lžíci oleje.
  3. Na oleji s máslem opečte doměkka plátky jater .
  4. Plátky jater vyndejte na talíř a přikryjte je například alobalem .
  5. Na stejnou pánev přidejte 1 lžíci másla ,přisypte nakrájená jablka a krátce je orestujte ze všech stran .
  6. Přilijte smetanu a vařte na mírném ohni 2 minuty. Omáčku dochuťte solí .
  7. Játra osolte,opepřete a krátce je prohřejte v omáčce .
  8. Játra podávejte s jablky posypané našikmo nakrájenou natí lahůdkové cibulky.
  9. Nejvhodnější příloha je rýže.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    13,90g
  • Sacharidy:

    48,30g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    217,20g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 86 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Hovězí kari

(5 hlasů)

Těstovinová sekaná s masem

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí játra s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat