Prostreno.cz

Jehněčí kýta s bylinkami dušená v troubě

Jehněčí maso dušené s bylinkami uspokojí i velmi náročné jedlíky . Mladé jehněčí maso se dá upravit na mnoho způsobů. Díky osobitému aromatu můžete zvolit i výraznější koření a bylinky.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 1190 kJ / 284 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy29g
tuky13g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky a maso nasypte do ploché misky s víkem .
  2. Maso osolte ,posypte kajenským pepřem a maso promíchejte.
  3. K masu vložte snítku rozmarýnu , misku uzavřete víčkem a dejte na 2 hodiny do chladničky .
  4. V pekáčku rozehřejte olej a maso prudce opečte ze všech stran, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
  5. K masu vložte snítku rozmarýnu, 2 snítky tymiánu , lístky šalvěje a oloupané stroužky česneku .
  6. Maso podlijte vývarem , dejte ho do trouby a duste nejdříve 30 minut při teplotě 120 °C a poté 90 minut při teplotě 100 °C , nebo až bude maso zcela měkké. Může to dle kvality masa trvat i kratší dobu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,50g
  • Sacharidy:

    251,60g
    • Cukry:

      9,20g
  • Tuky:

    145,18g
  • Vláknina:

    102,00g

Aktivita pro spálení: 284 kcal

35

minut jízdy na kole

27

minut běhu

84

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta s bylinkami dušená v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat