Prostreno.cz

Treska s cherry rajčaty

Dobré , lehké jídlo , inspirované středomořskou kuchyní.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 556 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce chlazeného rybího filé tresky á 180 g - nebo jiná ryba
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks cibule - drobně nakrájená
  • 1 stroužek česneku - nakrájený na plátky
  • 1 lžíce soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 300 g cherry rajčat
  • 150 ml bílého vína - případně zeleninového vývaru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky strouhané citronové kůry
  • Na posypání
  • 10 lístků čerstvé nakrájené bazalky

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte 2 lžíce oleje , přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  2. K cibuli přidejte nakrájený česnek a cherry rajčata , podlijte vínem a duste 10 minut.
  3. Vmíchejte citronovou šťávu, citronovou kůru, podle chuti osolte,opepřete a duste ještě 2 minuty .
  4. Porce ryby osolte .
  5. V pánvi na rozehřátém másle s jednou lžíci oleje ryby z obou stran opečte.
  6. Ryby podávejte s rajčaty , posypané nakrájenou bazalkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,00g
  • Sacharidy:

    135,80g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    185,03g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 132 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s cherry rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat