Prostreno.cz

Cizrnový rendlík

Cizrna dobře ladí k jakékoli zelenině, jak dokládá třeba tenhle zdravý a chutný oběd nebo večeře.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 101 kJ / 24 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g vařené cizrny - nebo konzervované
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks středně velká cibule - oloupaná , najemno nakrájená
  • 3 stroužky česneku - oloupaný,nakrájený na plátky
  • 2 ks větší ,nakrájená rajčata
  • 2 ks jablka - oloupaná, nakrájená na kostky
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžičky kari koření
  • 200 g baby špenátu
  • 0.5 hrnku rozinek - předem namočených v teplé vodě

Postup přípravy

  1. Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji dozlatova, přidejte nakrájený česnek, nakrájená jablka , rajčata a kari koření .Vařte na mírném ohni 10 minut .
  2. Ve vývaru rozmíchejte kukuřičný škrob a vmíchejte ho do zeleninové směsi.
  3. Přidejte scezené rozinky a vařte za častého míchání 5 minut .
  4. Přidejte cizrnu a špenát , často míchejte a vařte 10 minut .
  5. Podávejte s rýží .

TIP:

Cizrnu si můžete předem uvařit, nebo použijte cizrnu konzervovanou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,10g
  • Sacharidy:

    117,40g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    83,77g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 24 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

7

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brambory plněné sýrem

(3 hlasů)

Vepřový plátek s cuketou

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Cizrnový rendlík

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat