Prostreno.cz

Kapr s petrželovou omáčkou

Kapra si můžete připravit nejen na vánoce . Vyzkoušejte kapra s jednoduchou , jemnou smetanovou omáčkou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 413 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks bio citron - nakrájený na klínky
  • K přípravě
  • 4 porce chlazeného filé kapra - podkova á 180 g
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • Na omáčku
  • 2 lžíce studeného másla - nakrájeného na kostičky
  • 300 ml 33% smetany
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek čerstvých lístků petrželky - velmi jemně nasekané
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • Na ozdobu
  • 0.5 ks salátové okurky - nakrájená na velmi tenké plátky

Postup přípravy

  1. Ve smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob.
  2. Smetanu nalijte do rendlíku ,osolte ji , opepřete a přiveďte ji k varu , vařte za občasného míchání 10 minut.
  3. Odstavte z ohně , do smetany vmíchejte jemně nasekanou petrželku , máslo, citronovou šťávu a důkladně promíchejte .
  4. Porce ryby osolte , opepřete a opečte je z obou stran na másle s olejem.
  5. Ryby podávejte s omáčkou , plátky okurky a klínky citronu.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kapr s petrželovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat