Prostreno.cz

Králík s pomerančovou omáčkou

Jednoduchá úprava promění jemné králičí maso v opravdovou delikatesu . Chuť dietního králičího masa zvýrazní omáčka s pomerančovou šťávou . Nezvyklé spojení , ale ve francouzské kuchyni –delikatesa.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 584 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy14g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 0.5 ks pórku – pouze bílá část
  • 1 ks mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml 100 % pomerančové šťávy
  • 200 ml bílého vína
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička cukru
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 1 ks bobkový list
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky , oloupaný česnek překrojte na poloviny .
  2. Naporcovaného králíka osolte a opečte ze všech stran v pekáčku na oleji .
  3. K masu přidejte pomerančovou šťávu , víno , nakrájenou zeleninu a bobkový list .
  4. Vše „poprašte „ mletým muškátovým oříškem , přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 190° C doměkka .
  5. Měkké maso vyndejte , omáčku propasírujte přes sítko a pokud chcete mít omáčku hustější ,přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný v malém množství vody (100 ml) .
  6. Omáčku dochuťte solí a podle chuti cukrem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s pomerančovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat