Prostreno.cz

Rybí filé s koriandrem

Rybí filé s koriandrovou omáčkou .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 349 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g chlazeného rybího filé - oblíbené ryby
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks velká cibule - nakrájená na tenké plátky
  • 4 stroužky česneku - nakrájený na plátky
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 špetka pískového cukru
  • 4 snítky nakrájeného čerstvého koriandru
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 6 lžic vody

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi na oleji s máslem nechte zesklovatět oloupanou , nakrájenou cibuli a česnek .
  2. Přidejte kurkumu, mletý koriandr ,cukr a promíchejte. Přidejte vývar a vařte 10 minut.
  3. Rybu nakrájejte na kousky velké přibližně 6 x 6 cm .
  4. Rybí kousky podle chuti osolte ,sůl lehce vetřete do ryby a kousky ryby vložte do vývaru.
  5. Duste podle druhu ryby 15-20 minut .
  6. Před dokončením posypte rybí kousky nakrájeným koriandrem.
  7. Omáčku můžete zahustit kukuřičným škrobem , rozmíchaným v 6 lžících vody.
  8. Podávejte nejlépe s rýží.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filé s koriandrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat