Prostreno.cz

Cizrnový salát s rukolou

Vydatný salát plný chuti. Cizrna je královnou mezi luštěninami, je velmi dobře stravitelná, má nevtíravou zemitou, lehce oříškovou chuť a překypuje vitaminy, minerály a antioxidanty .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 576 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy2g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g suché cizrny
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g rukoly
  • 3 ks natvrdo uvařená vejce
  • 1 ks šalotka - nakrájená na tenké plátky
  • Na zálivku
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 stroužek česneku - velmi jemně nasekaný
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Den předem zalijte cizrnu v hrnci vodou a nechte ji alespoň 12 hodin bobtnat. Druhý den ji důkladně propláchněte a vařte v nové neosolené vodě doměkka, zhruba 45 minut. Během vaření zkoušejte , zda už je cizrna měkká .
  2. Uvařenou cizrnu slijte, propláchněte studenou vodou, a důkladně sceďte.
  3. Cizrnu nasypte na plech vyložený pečící folií , pokapejte ji 2 lžícemi oleje , promíchejte a dejte do trouby předehřáté na 190 °C . Pečte 10-15 minut , dozlatova. Pak nechte cizrnu vychladnout.
  4. Natvrdo uvařená vejce oloupejte a nakrájejte je na čtvrtky.
  5. Suroviny na zálivku promíchejte v misce.
  6. Studenou cizrnu nasypte do misky , přidejte rukolu , nakrájenou šalotku , vejce a vše zakápněte zálivkou .
  7. Lehce promíchejte a hned podávejte.

TIP:

Salát můžete připravit z cizrny , kterou si uvaříte doma, nebo můžete použít konzervovanou cizrnu .Stačí plechovka 400 g .






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kedlubnová polévka

(2 hlasů)

Krůtí plátky s houbami

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Cizrnový salát s rukolou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat