Prostreno.cz

Polévka z bílých fazolí

Chutná krémová polévka s jemnou chutí česneku a šalvěje.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 498 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy21g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžičky másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks šalotky - oloupané , nakrájené nadrobno
  • 3 ks větší čerstvé lístky šalvěje
  • 500 g konzervovaných bílých fazolí cannelloni
  • 2 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého kuřecího vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 12 ks malých lístků šalvěje - volitelné
  • Na posypání
  • 0.5 svazku nakrájené čerstvé pažitky

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém oleji s máslem nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte lístky šalvěje a promíchejte.
  3. Přidejte scezené , propláchnuté fazole , vodu a sypký vývar. Vařte 10 minut.
  4. Přidejte oloupaný ,překrojený česnek a vařte dalších 10 minut.
  5. Z polévky vyndejte lístky šalvěje ,odeberte přibližně polovinu polévky a zbytek polévky rozmixujte.
  6. Nerozmixovanou polévku přidejte k rozmixované polévce ,přidejte smetanu a polévku nechte projít varem. Podle chuti polévku osolte a opepřete.
  7. Polévku podávejte posypanou nakrájenou pažitkou. Můžete ozdobit lístky šalvěje .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílých fazolí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat