Prostreno.cz

Vepřové maso dušené s rajčaty

Čerstvý křen je zdravý. Obsahuje velké množství vitaminu C, působí antibakteriálně, podporuje trávení a zbaví vás únavy. K vepřovému masu si každý přidá křen podle chuti.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 240 kJ / 57 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu - nebo podle chuti
  • K přípravě
  • 750 g libové vepřové krkovice - nebo vepřová kýta
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks cibule - oloupané , nakrájená na plátky
  • 2 ks čerstvé snítky tymiánu
  • 4 lžíce oleje
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • Na posypání
  • 1 hrnek nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Maso osolte opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli , přidejte maso a orestujte ho ze všech stran.
  3. Maso zalijte vývarem a duste doměkka.
  4. Když je maso skoro měkké , přidejte k masu snítky tymiánu a drcená rajčata.
  5. Před podáváním maso nakrájejte a posypte petrželkou. Křen podávejte k masu samostatně .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,30g
  • Sacharidy:

    164,10g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    112,70g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 57 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso dušené s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat