Prostreno.cz

Rybí filety s citronovou omáčkou

Citronová chuť omáčky rybu skvěle doplní .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 616 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy1g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce filé tresky - nebo jiné ryby
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
  • 1.5 lžíce hodně studeného másla
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte olej a 3 lžíce másla.
  2. Přidejte citronovou kůru , citronovou šťávu a nechte projít varem.
  3. Do takto připraveného másla s olejem vložte osolené , opepřené rybí filé a na mírném ohni ryby z obou stran opečte.
  4. K rybímu filé vmíchejte hodně studené máslo a posypte je nakrájenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,80g
  • Sacharidy:

    71,20g
    • Cukry:

      1,60g
  • Tuky:

    273,90g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s cuketou

(6 hlasů)

Grilované telecí

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybí filety s citronovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat