Prostreno.cz

Dušená srnčí kýta

Srnčí kýta dušená s červeným vínem a cibulí .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 199 kJ / 47 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g srnčí kýty vcelku
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 100 g slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 8 kuliček nového koření
  • 400 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Očištěné maso prošpikujte slaninou, česnekem , posypte pepřem a zabalte do potravinářské folie . Nechte v chladničce do druhého dne .
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na silnější plátky.
  3. Maso rozbalte a opečte ho ze všech stran v pekáčku na oleji s máslem .
  4. Maso osolte , k masu přisypte nakrájenou cibuli ,nové koření , přidejte víno, přikryjte a dejte do předehřáté trouby. Duste doměkka .Doba dušení závisí na kvalitě masa. Podle potřeby přidejte během dušení víno , nebo vývar.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(5 hlasů)

Dušená zelenina s rýží

(2 hlasů)

Játra dušená s paprikami

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušená srnčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat