Prostreno.cz

Marinovaný králík

Králík má výjimečné nutriční vlastnosti a pokud víte, jak na něj, můžete ho proměnit v naprostou delikatesu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 609 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy21g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V hrnci smíchejte přísady na marinádu a přiveďte je k varu. Odstavte a nechte zcela vychladnout.
  2. Do vhodné nádoby s víkem uložte naporcovaného králíka , maso zalijte vychladlou marinádou , misku uzavřete a nechte 48 hodin v chladničce. Během marinování několikrát maso otočte.
  3. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  4. Králíka vyjměte z marinády , marinádu sceďte a dejte stranou.
  5. Porce králka osušte , obalte v hladké mouce a opečte ho v pekáčku na rozehřátém oleji.
  6. K masu přidejte oloupanou , nakrájenou cibuli , scezenou marinádu , bobkový list , rozmarýn a tymián.
  7. Maso přikryjte a dejte do předehřáté trouby. Pečte přibližně 1.5 – 2 hodiny , až bude maso měkké a dá se lehce oddělit od kostí .
  8. Takto připravený králík chutná nejlépe s bramborovou kaší .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaný králík

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat