Prostreno.cz

Houbový krém s tymiánem

Houbová polévka je vždy nejlepší z čerstvých hub, v tomto receptu jsou houby čerstvé i sušené.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 470 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky6g

Ingredience na

  • 750 g čerstvých hub
  • 1 hrst sušených hub
  • 400 g brambor - na kostky nakrájených
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 200 g strouhaného parmazánu
  • 8 stonků tymiánu
  • 3 lžíce másla
  • 150 g smetanového sýra
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky pepře
  • 800 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte 500 g nakrájených, očištěných hub a předem namočené sušené houby, oloupané, nakrájené brambory, zalijte vývarem, vložte smetanový sýr a za občasného míchání vařte 20 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Mezitím promíchejte polovinu nakrájeného tymiánu s nastrouhaným parmazánem. Na plech s pečícím papírem vytvaruje ze sýra s parmazánem “hromádky“. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 10 minut.
  4. Na másle orestujte zbytek očištěných, na plátky nakrájených hub, ochuťte solí a pepřem.
  5. Polévku podávejte v miskách s placičkami s parmazánu, orestovanými houbami, posypané zbytkem tymiánu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    108,80g
  • Sacharidy:

    172,00g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    249,33g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 112 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(39 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(31 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Houbový krém s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat