Prostreno.cz

Žampiónová polévka

Jedná se o polévku z čerstvých žampiónů. Pokud máte čerstvé i jiné houby, můžete polévku udělat i z nich.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 171 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky2g

Ingredience na

  • 2,5 l vody
  • 400 g čerstvých žampiónů
  • 5 ks větších brambor
  • 2 ks větší mrkve
  • 1 ks větší petržele
  • 1/2 ks celeru
  • 6 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce soli - dosolte podle sebe
  • 1 lžíce másla
  • 4 ks vajec

Postup přípravy

  1. Žampióny, mrkev, brambory, celer a petržel očistěte a nakrájejte.
  2. Vše dejte do hrnce s vodou, přidejte kuličky pepře, nového koření, kmín. Osolte a dejte vařit. Vařte do změknutí.
  3. Poté přidejte lžíci másla. Do hrnku si rozbijte vejce, mírně rozšlehejte a postupně vlévejte do vařící polévky, vidličkou rozmíchávejte. Krátce povařte. Ochutnejte a popřípadě dochuťte. Poté servírujte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,12g
  • Sacharidy:

    154,46g
    • Cukry:

      19,73g
  • Tuky:

    117,34g
  • Vláknina:

    46,82g

Aktivita pro spálení: 41 kcal

5

minut jízdy na kole

3

minut běhu

12

minut uklízení



Podobné recepty

Houbová polévka se smetanou

(12 hlasů)
15h a 10min
277 kJ

Žampionová polévka

(20 hlasů)
40min
561 kJ

Žampiónová polévka s estragonem

(21 hlasů)
35min
420 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žampiónová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat