Prostreno.cz

Vinná polévka

Pokud si dáte občas rádi skleničku vína, jistě vám zachutná i vinná polévka.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 605 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy14g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 5 lžic másla
  • 3 lžičky hladké mouky
  • 400 ml bílého suchého vína
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 2 plátky žitného chleba
  • 1 ks hrušky
  • 1/2 svazku pažitky
  • 250 ml šlehačky
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička cukru

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících másla orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli. Přidejte mouku a míchejte.
  2. Zalijte vínem a zeleninovým vývarem. Vařte 15 minut.
  3. Na 3 lžících másla opečte na kostky nakrájený žitný chléb spolu s oloupanou nadrobno nakrájenou hruškou.
  4. Pažitku nakrájejte nadrobno.
  5. Polovinu šlehačky našlehejte, zbytek přidejte do polévky, podle chuti přidejte sůl, cukr a povařte 5 minut.
  6. Polévku rozdělte na talíře, přidejte opečený chléb s hruškou, kopeček šlehačky a posypte pažitkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,20g
  • Sacharidy:

    290,10g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    119,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 144 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vinná polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat