Prostreno.cz

Brambory zapečené s hříbky

Recept na zapečené brambory s vůní sušených i čerstvých hub.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 15min

    20min příprava

    55min vaření

  • 347 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky3g

Ingredience na

  • 80 g sušených hub
  • 1500 g stejně velkých brambor
  • 250 g žampiónů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 300 ml vařící vody

Postup přípravy

  1. Sušené houby namočte na 30 minut do vařící vody.
  2. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Vložte do misky s vodou.
  3. Na 2 lžících oleje a lžíci másla orestujte oloupané, nakrájené žampióny, přidejte prolisovaný česnek, nakrájený tymián a špetku soli. Promíchejte.
  4. Do vymazané zapékací misky rozložte vrstvu brambor, na brambory dejte scezené, sušené houby promíchané s restovanými žampióny a přikryjte vrstvou brambor.
  5. Vše zalijte vývarem a přidejte 2 lžíce másla, přikryjte a pečte v troubě přibližně 45 minut.
  6. Podávejte se zeleninovým salátem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brambory zapečené s hříbky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat