Prostreno.cz

Jarní zeleninová polévka

Chutná , jarní , variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Nakrájení zeleniny a osmahnutí na másle krásně zvýrazní chuť polévky .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 111 kJ / 26 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 ks mrkve
  • 5 ks malých , nových brambor - stejně velkých
  • 1 ks jarní cibulka s natí
  • 0.5 ks menšího květáku
  • 200 g cukrového hrášku - vyloupaného
  • 2 l vody
  • 3 špetky soli
  • 300 ml smetany na vaření
  • 2.5 lžíce másla
  • 1.5 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev nakrájejte na plátky .
  2. Brambory důkladně omyjte a překrojte je na polovinu.
  3. Cibulku nakrájejte na plátky , nakrájenou nať dejte stranou .
  4. Květák opláchněte a rozdělte na malinké růžičky .
  5. V hrnci rozehřejte máslo , přidejte zeleninu – kromě natě cibulky - a orestujte ji.
  6. Směs poprašte hladkou moukou a nechte lehce zasmahnout.
  7. Zeleninu zalijte vodou a promíchejte ji . Vařte na mírném ohni přibližně 15-20 minut , nebo až bude zelenina měkká.
  8. Do polévky přidejte smetanu , polévku podle chuti osolte a nechte ji projít varem.
  9. Nakonec do polévky přidejte nakrájenou nať cibulky.

TIP:

Polévku můžete dochutit sypkým bio zeleninovým vývarem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(5 hlasů)

Dušená zelenina s rýží

(2 hlasů)

Játra dušená s paprikami

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jarní zeleninová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat