Prostreno.cz

Králík na olivách

Králík má dietní maso s velmi jemnou chutí. Je to ideální jídlo, u kterého nemusíte stát u plotny. Vše postupně naskládáte do pekáčku a pomalu dusíte v troubě .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 738 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy18g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks králík - naporcovaný na menší kousky
  • 80 ml olivového oleje
  • 6 stroužků stroužků
  • 1 ks cibule
  • 250 ml masového vývaru
  • 80 g černých oliv
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • Na marinádu
  • 350 ml bílého vína
  • 3 snítky čerstvého oregana
  • 2 ks bobkové listy

Postup přípravy

  1. Do větší misky dejte králičí maso , přidejte víno , oregano , a bobkové listy. Promíchejte , přikryjte a dejte do chladničky .Marinujte nejlépe přes noc.
  2. Maso vyndejte z marinády a nechte okapat , nebo ho otřete papírovou utěrkou . Marinádu dejte stranou .
  3. Troubu předehřejte na 180° C.
  4. V rendlíku vhodném na pečení v troubě , nebo v pekáčku rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte.
  5. K masu přidejte oloupanou , nakrájenou cibuli , oloupaný , celý česnek , , maso posypte solí a pepřem.
  6. Přidejte vývar , marinádu , přikryjte , dejte do předehřáté trouby a pečte doměkka.
  7. Když je králík skoro měkký , přidejte k masu olivy.




Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(5 hlasů)

Dušená zelenina s rýží

(2 hlasů)

Játra dušená s paprikami

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Králík na olivách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat