Prostreno.cz

Grilovaný chřest

Recept na předkrm , nebo přílohu k masu či rybě.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 1796 kJ / 429 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky44g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 svazky zeleného chřestu
  • Na posypání
  • 2 ks vejce vařená natvrdo - drobně nasekané
  • Na potření
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Na přeliv
  • 200 ml majonézy
  • 5 lžic 33 % smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 ks šalotka - velmi jemně nakrájená
  • 1 lžička cukru - volitelné
  • 1 ks malá, konzervovaná okurka - velmi jemně nakrájená
  • 1 lžíce nálevu z okurek
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 hrnek nakrájených, čerstvých bylinek - směs oblíbených
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na přeliv smíchejte v misce a dejte do chladničky.
  2. Odřízněte spodní tvrdou část chřestu. Silný chřest oloupejte , slabé stonky nemusíte loupat .
  3. Chřest potřete trochou oleje a na grilu nebo na grilovací pánvi ho opečte do měkka .
  4. Čerstvě ugrilovaný chřest podávejte s přelivem ,který můžete podávat zvlášť.
  5. Před podáváním posypte chřest drobně nasekanými , natvrdo vařenými vejci.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,00g
  • Sacharidy:

    200,00g
    • Cukry:

      119,20g
  • Tuky:

    193,80g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 429 kcal

53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

128

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný chřest

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat