Prostreno.cz

Rychlý letní dezert

Ovocný dezert s křupavou pokličkou . K přípravě můžete použít jakékoli ovoce. Třešně, jahody, rebarboru , jablka , švestky broskve , prostě vše co zrovna letní příroda nabízí a na co máte chuť .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 1029 kJ / 246 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy33g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g ostružin
  • 250 g malin
  • 4 ks menší jablka
  • 1 ks hruška
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce třtinového cukru - podle kyselosti ovoce přidejte ,nebo uberte
  • Na posypání
  • 200 g špaldové mouky - nebo polohrubé
  • 130 g studeného másla - nakrájeného na kostičky
  • 3 lžíce hrubě mletých mandlí
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • Na vymazání
  • 2 lžíce změklého másla

Postup přípravy

  1. Mouku s máslem propracujte ve větší misce prsty na drobenku. Přidejte cukr, mleté mandle a 1 lžičku skořice. Promíchejte.
  2. Směs zakápněte několika kapkami studené vody a znovu promíchejte vidličkou, aby vznikly stejnoměrné drobky.
  3. Misku dejte na 10 minut do mrazáku.
  4. Zapékací misku vymažte máslem , troubu předehřejte na 180 °C.
  5. Jablka a hrušku oloupejte , nakrájejte na kostičky a nasypte do misky.
  6. Přidejte maliny, ostružiny , škrob , cukr a lehce promíchejte .
  7. Směs rozprostřete do vymazané zapékací misky , povrch posypte drobenkou.
  8. Zapékací misku vložte do předehřáté trouby a pečte 25 -30 minut .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,09g
  • Sacharidy:

    476,60g
    • Cukry:

      217,97g
  • Tuky:

    168,75g
  • Vláknina:

    64,10g

Aktivita pro spálení: 246 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

73

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rychlý letní dezert

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat