Rychlý letní dezert
Ovocný dezert s křupavou pokličkou . K přípravě můžete použít jakékoli ovoce. Třešně, jahody, rebarboru , jablka , švestky broskve , prostě vše co zrovna letní příroda nabízí a na co máte chuť .
-
60min
30min příprava
30min vaření
-
617 kJ / 147 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy19g
tuky7g
Ingredience na
- K přípravě
- 250 g
ostružin
- 250 g
malin
- 4 ks
menší jablka
- 1 ks
hruška
- 1 lžíce
kukuřičného škrobu
- 3 lžíce
třtinového cukru
- podle kyselosti ovoce přidejte ,nebo uberte
- Na posypání
- 200 g
špaldové mouky
- nebo polohrubé
- 130 g
studeného másla
- nakrájeného na kostičky
- 3 lžíce
hrubě mletých mandlí
- 100 g
krupicového cukru
- 1 lžička
mleté skořice
- Na vymazání
- 2 lžíce
změklého másla
Postup přípravy
- Mouku s máslem propracujte ve větší misce prsty na drobenku. Přidejte cukr, mleté mandle a 1 lžičku skořice. Promíchejte.
- Směs zakápněte několika kapkami studené vody a znovu promíchejte vidličkou, aby vznikly stejnoměrné drobky.
- Misku dejte na 10 minut do mrazáku.
- Zapékací misku vymažte máslem , troubu předehřejte na 180 °C.
- Jablka a hrušku oloupejte , nakrájejte na kostičky a nasypte do misky.
- Přidejte maliny, ostružiny , škrob , cukr a lehce promíchejte .
- Směs rozprostřete do vymazané zapékací misky , povrch posypte drobenkou.
- Zapékací misku vložte do předehřáté trouby a pečte 25 -30 minut .
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: